mandag 8. desember 2014
Karameller
Jeg var inne på nrk.no idag, og der var det en oppskrift på karameller som var for fristende å ikke prøve ut.
Du trenger:
500 g sukker
75 g lys sirup
250 g meierismør
2 dl fløte
1 vaniljestang
Smelt sukker og lys sirup på middels-svak varme i en kjele med høye kanter. Pass på så sukkeret ikke bli brent. Det er viktig at sukkeret er skikkelig smeltet uten sukkerkorn.
Skrap ut vaniljefrøene, og bland vaniljestang og frøene med smør og fløte. Kok opp.
Sil den kokende vanilje-fløte-smøret oppi den kokende sukkermassen. Pass på, dette er varmt. Når du heller over vil det begynne å fosskoke og øke i volum oppover kjeleveggen. Rør godt med en tresleiv.
La karamellmassen koke videre til ca 120-122 grader. Har du ikke termometer kan man dryppe litt masse i kaldt vann. Den konsistensen karamellen får i vannet, er den konsistensen karamellen vil ha når den er avkjølt. Er den for myk, koker du karamellmassen litt til.
Hell massen over i en liten form kledd med bakepapir. Avkjøl
Ønskes det et lite saltdryss på, dryss dette over etter at karamellen er blitt avkjølt noe.
Skjær opp i passende stykker.
Karamellen bør oppbevares i kjøleskap.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar