onsdag 20. august 2014

Knakende gode knekkebrød

100 gram finhakkede hasselnøtter
2 dl solsikkekjerner
3 dl valnøttkjerner - hakket
3,5 dl havregryn
1 dl havrekli
1 dl linfrø
1,5 dl sesamfrø
2 dl sammalt hvetemel (grovmalt)
1 ts salt
7 dl vann

Bland det tørre sammen. Tilsett vann og rør godt, det blir en ganske løs masse.
La massen stå og svelle i 45 min.

Del massen på to bakepapirkledte stekebrett og fordel røren jevnt utover med baksiden av en skje.
Rut opp knekkebrødene med en kniv eller pizzaskjærer slik at det blir lettere å brekke de opp når de er ferdige

Stekes på 180 grader varmluft i 30-45 minutter. Bytt gjerne plass på brettene etter halv tid.
Sett ned temperaturen til 80 grader og tørk knekkebrødene i rundt 2 timer, gjerne med ovnsdøra på gløtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar